Traduceri juridice legalizate

Clienţii solicită deseori traduceri “oficiale”, “autorizate”, sau “legalizate”. Cu toate acestea, pentru mulţi dintre aceştia diferenţa dintre termeni nu este clară şi nu sunt siguri ce serviciu autorizat de traducere se potriveşte nevoilor lor.

Pentru a vă asigura că aţi ales serviciul potrivit, este important să verificaţi cerinţele exacte ale organizaţiei solicitante. Tipul de verificare juridică necesar depinde în general de tipul documentului şi scopul acestuia.

Am subliniat diferitele tipuri de servicii de traducere juridică mai jos pentru a vă ajuta să înţelegeţi mai bine care serviciu este cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Serviciile juridice cel mai frecvent solicitate sunt:

  • Traduceri autorizate (documentul livrat de noi va conține semnătura și ștampila traducătorului autorizat de Ministerul Justiției din România). În vederea executării acestora, clientul poate transmite documentul de tradus pe e-mail, iar traducerea poate fi livrată tot pe e-mail și ridicată ulterior, într-un termen de 1-2 zile lucrătoare de la sediul nostru.
  • Traduceri legalizate la notar (documentul livrat de noi va conține certificarea notarială a semnăturii traducătorului autorizat de Ministerul Justiției din România). În vederea executării traducerilor legalizate, este obligatorie prezentarea documentului original la sediul nostru. În cazul înscrisurilor sub semnătură privată (care nu sunt emise de autoritățile statului), clientul va prezenta documentul cu dată certă (procedură notarială prin care se conferă unui înscris sub semnătură privată caracter original).

Documentele legale mai puţin solicitate decât de obicei includ:

  • Legalizare/Apostilă (solicitate de obicei pentru căsătorii peste ocean, cereri de viză, adopţii internaţionale etc.)
  • Traduceri jurate

La cerere, putem asigura apostilarea actelor originale ale deținătorului (doar dacă au fost emise de autorități/instituții ale municipiului București).

Nu ezitaţi să ne contactaţi pe jobs@hieroglifstranslations.ro sau (+40) 372701748 dacă aveţi întrebări suplimentare sau dacă doriţi să solicitaţi o ofertă de traducere.

Vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.